Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

 

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Ingrediënten
  

  • 360 gram Broccoli
  • 1 stuks Wortel
  • 150 gram Jasmijnrijst
  • 2 stuks Kippendijfilet
  • 75 gram Mayonaise
  • 40 gram Panko paneermeel
  • 1 zakje Midden-Oosterse kruidenmix
  • 10 ml Sojasaus
  • 1 zakje Gomasio
  • 1 tl Honing
  • 2 el Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en een pan met deksel voor de groenten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Kook de broccoli en wortel, afgedekt, 4 - 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. De groenten hoeven nog niet helemaal gaar te zijn
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pan. Giet af en laat uitstomen
  • Snijd ondertussen de kippendijfilet in stukken van 2 - 3 cm breed. Meng in een kom de kippendij met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want je hebt het later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de kippendij door de panko. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de panko
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip in 1 - 2 minuten per kant goudbruin. Verdeel de kip over een bakplaat met bakpapier en bak in 10 - 12 minuten gaar in de oven. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en wortel toe en roerbak in 4 - 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 tl honing
  • Verdeel de rijst over diepe borden en leg de groenten en kip op de rijst. Besprenkel met de sojamayonaise. Garneer met de gomasio