Gestoomde zalm-aspergerolletjes met witte wijnsaus
Gestoomde zalm-aspergerolletjes met witte wijnsaus
Ingrediënten
de saus
- 100 ml witte wijn
- 50 ml azijn
- 1 stuks ui fijngesnipperd
- takje tijm
- 250 ml kookroom
- 100 gram boter in kleine blokjes
- peper
- zout
Ingrediënten voor de zalm-aspergerolletjes
- 50 stuks groene mini asperges
- 3 stuks zalmfilets à 150 gram
Instructies
- Laat voor de saus de wijn met de azijn, de ui en de tijm inkoken tot er eenderde van over is. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten inkoken. Zeef de saus. Klop op het laatste moment, van het vuur af, de boterblokjes met een garde door de hete saus. Maak de saus op smaak met peper en zout
- Blancheer voor de rolletjes de mini-asperges 1 minuut. Laat ze snel afkoelen in ijskoud water. Snijd de zalmfilets horizontaal doormidden zodat je van elke filet 2 dunne plakjes krijgt. Rol steeds 8 mini-asperges in een plakje zalm en leg de rolletjes met de naad naar onderen in een stoompan. Stoom de zalmrolletjes in maximaal 5 minuten net gaar
- Afwerking: Leg een zalmrolletje midden op het bord en giet er witte wijnsaus overheen