Goulash

Goulash

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • scheut zonnebloem olie
  • 250 gram magere spekblokje
  • 800 gram in stukken gesneden runder lappen
  • 2-3 lepels bloem
  • peper en zout
  • 1 yl karwij zaad
  • 1 blikje tomaten puree
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 5-6 tenen knoflook
  • stuk gember ongeveer 3 cm
  • een hete peper
  • 3 kleuren paprika’s
  • 1 bakje champignons
  • 2 stuks grote uien
  • 1 stuks grote of 2 kleine winter wortels
  • een zakje van Silvo goulash kruiden
  • 1 glas rode wijn
  • 1 blokje bouillon

Instructies
 

  • Ik vind het altijd erg lekker als ik een kom goulash heb er een schep Griekse yoghurt boven op te doen Maar hoeft echt niet als je het wel wil hoef je het niet mee te nemen
  • Een klein boste peterselie net als de yoghurt doe je er pas op als het klaar is
  • Je kunt kiezen voor witte reist of gekookte aardappels of een heerlijke aardappelpuree er bij te eten
  • Als je er later een soepje van wil maken kun je kiezen voor ongeveer ander halve liter zelf getrokken bouillon of een zakje honig goulash soep of een pot runder bouillon of gewoon 2 of 3 bouillon blokjes
  • Als ik er zelf nog soep van maak zorg ik voor 250 gr half om half gehakt en een handje tortellini
  • Spek uit bakken met de uien knoflook
  • Na een minuut of 10 tomaten puree mee bakken alle kruiden mee bakken in een andere pan zonnebloemolie met het vlees aanbraden dan de bloem mee bakken als de bloem gaar is wat rode wijn er door te roeren