Gu lu yuk
Gu lu yuk
Ingrediënten
- 300 gram hamlappen
- 1 el chinese soja-saus
- 1 1/2 el sherry
- 50 gram suiker
- peper
- 75 gram maïzena
- 2 tl bouillonpoeder
- 75 ml azijn
- 1,5 el tomatenpuree
- zout
- 1 stuks kleine ui
- 0,25 stuks winterwortel
- 0,25 stuks rode Spaanse peper
- 1 stuks rode paprika
- 1 stuks gele paprika
- 1 stuks lente uitje
- 1 teentje knoflook
- 1 schijfje verse gember
- frituurvet of olie
- 2 el olie
- 1 el aardappelzetmeel
Instructies
- Vlees in blokjes snijden van 1x2x2 cm. In een kom 1 eetlepel water, sojasaus, 1/2 eetlepel sherry, 1 eetlepel suiker, peper en 1 eetlepel maïzena door elkaar roeren. Vlees er door scheppen en een half uur laten marineren. Intussen in een pan 1 dl water met bouillonpoeder, azijn, tomatenpuree en de rest van de suiker aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Ui pellen en in vieren snijden. Ui partjes uit elkaar halen. Van de wortel de schil er aan 3 kanten dik afsnijden zodat de wortel driehoekig wordt. De wortel in dunne plakjes snijden. Spaanse peper, de zaadjes verwijderen en in ringetjes snijden. De paprika schoonmaken en snijden. Lenteui in stukjes van 1 cm snijden. De knoflook pellen en de gember schillen. Knoflook halveren, de gember heel fijn snijden. Rest van de maïzena op een bord strooien
- In een frituurpan vet verhitten tot 175 °C. Intussen in een wok 2 eetlepel olie verhitten. Gember en knoflook een halve minuut bakken en met een schuimspaan weer uit de pan scheppen. Ui, wortel, paprika en spaanse peper al om scheppend 2 minuten op hoog vuur bakken. Zoutzure saus en 1 eetlepel sherry toevoegen en aan de kook brengen. Groente in ca minuten beetgaar koken. In een kopje aardappel meel met 1 eetlepel water tot een glad papje roeren. Al roerend zoveel van dit papje door de groente roeren dat de groentesaus mooi gebonden is. Op smaak brengen met sojasaus en zout. Lenteui er door scheppen. Vlees in zeef laten uitlekken en de blokjes door de maïzena wentelen. In frituurpan vlees in ca 2 minuten goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken, vlees op warme schaal leggen, saus er over schenken en serveren met rijst