In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Venkel, prei en bosui in circa 8 minuten zachtjes smoren zonder te kleuren. Spinazie met bodempje water aan de kook brengen en op hoog vuur laten slinken. Afgieten in zeef en zoveel mogelijk vocht eruit duwen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Taartvorm invetten met olie. Bodem en wand van de vorm bekleden met helft van filodeegvellen; ieder vel dun bestrijken met olie en vellen iets over de rand laten hangen. Eieren loskloppen. Beide kaassoorten in kleine blokjes snijden. Spinazie grof hakken en mengen met gesmoorde groenten, dille, 2 eetlepels olijfolie, 3/4 deel van de eieren en de blokjes kaas. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Groentevulling in vorm scheppen en gladstrijken. Overhangend deeg over vulling vouwen. Afdekken met rest van filovellen. Ieder vel weer dun bestrijken met olie. Overhangend filodeeg langs taartwand naar binnen vouwen. Bovenkant van taart bestrijken met olie en besprenkelen met water. In midden van oven taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege baktijd bovenkant bestrijken met rest van ei. Heet of lauwwarm serveren