Hazerugfilet met peer-cranberrysaus

Hazerugfilet met peer-cranberrysaus

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kleine rijpe handperen
  • 4 el slagroom
  • 2 el witte port
  • 2 stuks hazerugfilets à 100 gram
  • peper
  • zout
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 el citroensap
  • 2 el cranberrycompote

Instructies
 

  • Drie peren schillen, halveren en de klokhuizen verwijderen. In een pan de halve peren met de slagroom en de witte port in circa 10 minuten zachtjes gaar koken. In een foodprocessor of roerzeef pureren
  • De hazen rugfilets inwrijven met peper en zout. In een koekenpan de boter verhitten
  • De filets in circa 6 minuten rondom bruim en rose bakken. Intussen de perenpuree aan de kook brengen en al roerend iets laten inkoken. De overgebleven peer schillen, halveren en het klokhuis verwijderen. Elke helft tot waaier snijden en besprenkelen met citroensap. De filets in plakjes snijden en over 2 borden verdelen. De perensaus ernaast schenken. In de saus de cranberrycompote scheppen. Garneren met de waaiervormige peer.