Hertenragout

Hertenragout

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 stuks ajuin
  • bloem
  • boschampignons
  • boter
  • champignons
  • 1,2 kg hertenvlees van de schouder
  • 1 el kristalsuiker
  • peper en zout
  • 1 fles rode wijn
  • rund- of wildfond
  • spekblokjes
  • tijm en laurier

Instructies
 

  • Smelt boter in een hoge stoofpan. Snij het vlees in stukken en kruid met peper en zout. Bak het bruin langs alle kanten
  • Hak de ajuin in blokjes en voeg toe. Doe het spek er bij
  • Snij de champignons in grote stukken en doe ze mee in de pan. Voeg tijm en laurier toe, overstrooi met bloem en bak even aan. Doe de suiker, bouillon en rode wijnazijn er bij
  • Blus met de rode wijn. Zet onder water en roer goed door. Laat 1,5 à 2u sudderen op een laag vuurtje