Kip Tikka masala

Kip Tikka masala

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 6 tenen knoflook
  • 1 stuk verse gemberwortel van 7 5 cm,geschild
  • 2 stuks verse rode chilipepers zonder zaadjes
  • olijfolie
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 3 el garam masala
  • 200 ml yoghurt
  • 600 gram kipdijfilet in grote stukken gesneden
  • 1 el boter
  • 2 middelgrote uien gepeld en dun gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • handje gemalen cashewnoten of amandelen
  • zeezout
  • 100 ml slagroom
  • handvol verse koriander gehakt
  • het sap van 1 tot 2 limoenen

Instructies
 

  • Rasp de knoflook en gember op de fijnste kant van een rasp in een kom. Hak de pepertjes zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook. verhit een flinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij. wanneer ze beginnen te ploppen, mogen ze samen met de paprikapoeder, komijn, gemalen koriander en 2 eetlepels van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel. doe de helft van dit mengsel in een kom, roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij. hussel alles goed en laat de kip een halfuur marineren.l aat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur baken, zonder bruin te laten worden-als het goed is, begint het al heerlijk te ruiken! doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan. roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen. laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden. zet hem even opzij. bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar. warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door. proef de saus en breng hem zo nodig op smaak. zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij
  • Serveertip
  • Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte koriander en besprenkel met het citroensap. geef er bamatirijst, papadums en voldoende koud bier bij