Klassieke lasagne

Klassieke lasagne

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

Lasagne

  • 2 eetlepels olie
  • 30 gram boter
  • 1 stuks grote ui gesnipperd
  • 1 stuks wortel fijngesneden’
  • 1 stuks selderijstengel fijngesneden
  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram kippenlevertjes fijngehakt
  • 250 ml gepelde tomaten gepureerd
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 375 gram voorgekookte lasagnevellen

Bechamelsaus

  • 60 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Nootmuskaat
  • 100 gram versgeraspte parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verhit olie en boter in een pan met dikke bodem en fruit ui, wortel en selderij al roerend op een laag vuur
  • Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe
  • Bak het gehakt bruin en rul
  • Voeg de kippenlevertjes toe en bak ze toto ze verkleurd zijn
  • Voeg de tomaten, de wijn, peterselie en zout en peper toe
  • Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur 45 minuten koken
  • Smelt voor de bechamelsaus de boter op een laag vuur in een middelgrote pan
  • Voeg de bloem toe en roer één minuut
  • Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en blijf roeren met een garde
  • Laat de saus één minuut koken
  • Voeg de nootmuskaat, zout en peper toe
  • Vet de lasagneschaal in
  • Leg een dun laagje vleessaus op de bodem van de schaal en daarop een laagje bechamelsaus
  • Leg hierop één laagje lasagnevel(len), druk ze goed aan zodat de luchtbellen kunnen ontsnappen
  • Herhaal dit en eindig met bechamelsaus
  • Strooi de parmezaanse kaas erover
  • Bak de lasagne 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°
  • Laat de lasagne 15 minuten rusten voordat je hem serveert