Konijn met venkel

Konijn met venkel

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 stuks konijnenbouten
  • 2 stuks venkelknollen
  • 50 gram pancetta of doorregen spek
  • 1 stuks ui
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes salie
  • 3 el olijfolie
  • 100 gram zwarte olijven
  • 250 ml witte wijn
  • zout en peper

Instructies
 

  • Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper
  • Was de venkel en verwijder de dikke stelen
  • Snijd de knollen in vieren of achten zo dat de rokken bij elkaar blijven. Het venkelgroen bewaren
  • Snijd de pancetta in kleine blokjes
  • Snipper de ui en de knoflook heel fijn
  • Was de salie en snijd in reepjes
  • Verwarm olie in een braadpan
  • Braad de konijnenbouten goed aan, zo nodig in delen en haal weer uit de pan
  • De pancetta met de ui, knoflook en salie erin, de venkel erbij en dit alles kort aanbakken
  • De stukken konijn weer in de pan
  • De olijven, en wijn toevoegen
  • Laat alles met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes smoren
  • Voor het opdienen het venkelgroen er over strooien