Verwarm de oven voor op 180°C
Kneed het gehakt met 1 theelepel zout, versgemalen peper, gesnipperde ui, de kaneelpoeder, de helft van de verse kruiden, het broodkruim en het ei
Rol er balletjes van ter grote van een walnoot
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de helft van de balletjes snel bruin op hoog vuur
Schep uit de pan en herhaal dit met nog 2 eetlepels olie en de rest van de balletjes
Verhit de laatste 2 eetlepels olie en bak de sjalotjes snel bruin
Verdeel de balletjes, sjalotjes en de pruimen over 4 pannetjes en giet de wijn en bouillon over de balletjes
Zet de pannetjes op een bakplaat en schuif deze in de oven. Bak de balletjes in ca. 20 minuten gaar
Roer ondertussen de yoghurt los met de citroenrasp en het -sap. Breng op smaak met peper en zout
Haal de pannetjes uit de oven en bestrooi met de rest van de kruiden. Serveer met de yoghurt