maaltijdsalade south beach

maaltijdsalade south beach

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 2 stuks rode paprika's
  • 2 sneden grof volkorenbrood
  • olijfolie
  • 1 grote bos rucola
  • 2 stuks lente uien
  • 2 tl honing
  • 2 tl mosterd
  • sherryazijn
  • zout
  • peper
  • 0,5 teentje knoflook
  • 5 el peterselie
  • 1 rijpe avocado
  • 1 el citroensap
  • 1 blikje tonijn
  • 50 gram parmezaanse kaas stukje

Instructies
 

  • Grill en ontvel de paprika's. Snijd het brood in blokjes en ak het in olijf olie. was en droog de rucola. Doe de rucola in een kom samen met de gesneden lente uien. Maak een dressing van de honing, mosterd, 1 1/2 eetl azijn en 3 eetlepels olie met zout en peper. Snijd de paprika’s en doe ze door de dressing. Hak de knoflook en doe ze samen met de peterselie bij de rucola. Besprenkel de in blokjes gesneden avocado met cirtoensap. Verdeel de tonijn in stukjes. snijd de kaas in flintertjes. Giet een paar lepels olie over de rucola, bestrooi met zout en peper en bedruppel met azijn. proef!Verdeel de rucola over twee borden. Drappeer de rest daar over heen. Bestrooi met brood en kaas, maal er wat peper over heen en dien op