Rendang en hete boontjes
Rendang en hete boontjes
Ingrediënten
Ingredienten
- 1 kilo sukadelappen
- ongeveer een halve liter kokos melk
Boemboe
- 2 stuks ui
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 2 tl gemalen koriander
- 2 tl gemalen komijn
- 3 stuks kruidnagels
- 4 stuks rode pepers
- 2 strengen citroengras
- 1 stuks citroen
- blokje trassi
- 3 stuks kemirie noten
- 1 el tahin
- 1 cm palm suiker
- 4 stuks limoen blaadjes djeroek
- 4 stukjes laos
hete boontjes
- 600 gram sperziebonen
- 1 stuks ui
- 4 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 2 stuks rode pepers
- 1 stuks citroen gras
- klein blokje trassi
- tl koriander
- tl koenjit geel wortel
- 2 stukjes laos
- 0,5 liter kokos melk
Instructies
Boemboe
- vijzelen of in de keuken machine
- In een grote braadpan de boemboe aanfruiten 2 a 3 minuten tot het lekker gaat ruiken dan het vlees wat je in stukjes hebt gesneden rondom aanbraden vuur laag kokos melk er bij en het geheel minimaal 4 uur sudderen
Hete boontjes
- Boontjes schoon maken
- Even kort koken met een snufje zout
- Alle ingrediënten vijzelen of in de keuken machine
- In een hapjespan of wok wat olie verwarmen de boemboe aan fruiten boontjes er bij als dat goed warm is kokosmelk er bij en zachtjes laten inkoken tot het een smeuïge massa is
- Lekker met witte reist of nasi of bami en een zoet zure komkommer nog lekkerder zelf gemaakte atjar