Roti kip
Roti kip
Ingrediënten
Kip
- 4 stuks eieren
- 2 stuks uien
- 4 teentjes knoflook
- 400 gram sperziebonen
- 4 stuks drumsticks
- 4 stuks kipkarbonades
- 4 stuks aardappels
- 40 gram masala
- 1 tl komijnzaad
- 1 liter kippenbouillon
Roti
- 250 gram bloem
- 1 tl soda
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 100 ml water
- olie
Instructies
Kip
- Kook de eieren hard. Snipper de ui en knoflook. Snijd de kousenband in stukken van circa 5 cm. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 bij 2 cm. Bak de kippen in een braadpan in olie goudbruin op laag vuur. Blancheer de kousenband. Haal de kip uit de pan en zet dit apart. Verhit een braadpan met een scheutje olie fruit twee derde van de ui, driekwart van de knoflook, de masala, komijnzaad en gemalen peper aan. Blus af met de helft van de bouillon. Breng het geheel aan de kook en voeg de kip, aardappelblokjes en de Madame Jeanette toe. Zorg dat de kip net onder de bouillon ligt (anders meer bouillon bijschenken). Laat dit met deksel op de pan 30 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste 10 minuten de gepelde eieren toe. Verhit in een andere pan wat olie en fruit de rest van de ui en knoflook aan. Voeg de kousenband toe en bak dit eventjes aan. Voeg een beetje water toe om ze gaar te smoren
Roti
- Meng voor de roti de bloem, soda en bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Voeg in dit kuiltje de zout, het water en 1 eetlepel olie beetje bij beetje toe. Goed mengen tot er een stevig deeg is gevormd. Is het deeg nog wat droog dan extra water toevoegen en is het deeg wat nat, wat bloem toevoegen. Het deeg afgedekt 30 minuten laten rusten. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en vorm er balletjes van. Rol de balletjes uit en bestrijk ze met olie, vouw ze dicht en maak er weer een balletje van. Herhaal dit 3 keer. Druk daarna de 2 balletjes samen en rol ze uit tot een ronde pannenkoek. De koekenpan goed heet laten worden en smeer deze in met olie. De roti telkens keren tot hij gaar is
- Serveer de kip samen met de roti