Verwarm de oven op 180°
Scheid de eieren
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Rasp de bietjes op een fijne rasp. Doe ze in een zeef en druk zo veel mogelijk vocht eruit, dat je bewaart
Pureer de geraspte biet, de eidooiers, maïzena, peper en zout en 1 eetl. roomkaas in de keukenmachine of met de staafmixer helemaal glad
Klop in een andere kom de eiwitten met een snuf zout helemaal stijf
Spatel het bietenmengsel behoedzaam (roer niet te hard want dan sla je alle lucht uit het eiwit) door de eiwitten
Giet dit mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en maak er met een spatel een vierkant van. Strooi het sesamzaad erover en zet de bakplaat in het midden van de oven. Bak in 15 minuten lichtbruin en gaar
Maak terwijl dit in de oven staat de vulling
Meng in een kom de rest van de roomkaas met de hüttenkäse, mierikswortel, in kleine stukjes losgemaakte forel, 2 eetl. bietensap dille, peper en zout
Haal de luchtige omelet na de baktijd uit de oven en leg er een vel bak bakpapier op. Keer de omelet (dit is even een spannend moment) zodat de bovenkant onder komt. Pel nu het bovenst bakpapier eraf en laat de omelet afkoelen op een rooster
Verdeel de vulling er in een gelijkmatige laag over tot aan de randen
Rol de bieten omelet met behulp van het onderste vel bakpapier op; stevig maar niet tè
Laat de roulade minstens 30 minuten opstijven in de koelkast
Snij de roulade in dikke of dunnen plakken, afhankelijk van het serveer moment. Garneer het geheel met een toefje dille