Rouleau van kippendijnen

 

Rouleau van kippendijnen

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

Voor de Farce

  • 2 stuks kippendijen zonder bot
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes dragon
  • 2 el pistachenootjes
  • 2 el room
  • 1 stuks ei
  • Voor de Rouleau
  • 4 kippendijen zonder bot
  • 5 plakjes gedroogde ham

Instructies
 

  • Wel de abrikozen een nachtje in water.

Farce

  • Verwijder het vet van de kippendijen en snijd de kippendijen in stukjes
  • Pluk de munt en dragon
  • Splits het ei en maal het eiwit samen met de kipstukjes, abrikozen, pistache, room en de geplukte dragon en munt fijn in de keukenmachine
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
  • Schep de farce in een spuitzak en bewaar in de koelkast
  • Rouleau
  • Leg de kippendijen naast elkaar op plasticfolie. Leg hier een laagje folie overheen en sla de kippendijen plat met een bijltje, de onderkant van een pan of een deegroller
  • Verwijder de bovenste laag folie
  • Leg de ham in de lengte op de kippendijen. (Als je de ham aan de buitenkant wil leg dan kippendijen op de ham)
  • Spuit een rechte baan farce over de lengte van de kippendijen
  • Rol het plasticfolie op door de zijkanten rond te draaien tot een rechte en strakke rouleau
  • Knoop de folie aan beide kant goed dicht
  • Breng een braadslee met water aan de kook, leg hier de rouleau in en zet het vuur uit. Laat zo circa 20 minuten garen
  • Je kunt de rouleau zowel koud als warm serveren. Wanneer je hem de volgende dag warm wilt serveren dan kan je hem regenereren in een bak warm water van ongeveer 70 graden. Haal de rouleau uit het plasticfolie en snijd in mooie plakjes. Lekker bij/op een salade