Struisvogelbiefstuk met abrikozen-notensalsa

Struisvogelbiefstuk met abrikozen-notensalsa

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 stuks rode peper
  • 200 gram gewelde abrikozen
  • 3 el olie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 stuks bosuitjes in ringetjes
  • 75 gram gezouten cashewnoten grofgehakt
  • 4 stuks struisvogelbiefstuk op kamertemperatuur
  • 15 gram verse koriander fijngesneden
  • 1,5 el limoensap

Instructies
 

  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in fijne blokjes snijden. Abrikozen met keukenschaar in stukjes knippen. In koekenpan 1 el olie verhitten en hierin peper, knoflook en bosuitjes 1 min. fruiten. Abrikozen en cashewnoten toevoegen en 1 min. meebakken. Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en vlees in 6-8 min. bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Vlees met zout en peper bestrooien en op warme borden leggen. Koriander en limoensap door abrikozen-cashewnotenmengsel mengen en naast vlees scheppen. Lekker met in bouillon gekookte rijst en sperziebonen