Laat de gedroogde paddenstoelen en de chilipepers een halfuur weken in een kom met water
Verwarm de oven op 220 graden
Hak de verse paddenstoelen in fijne stukjes met een keukenmes of in de keukenmachine
Stort ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een flinke scheut olijfolie en een snuf zout
Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven
Zeef de gedroogde paddenstoelen en de chilipepers en pers zoveel mogelijk vocht uit de paddenstoelen, vang het vocht op en bewaar het
Hak de gedroogde pepers en de paddenstoelen grof
Verhit nu een grote pan met een flinke scheut olijfolie op medium vuur en bak de ui, de knoflook, de wortel en de tomaten aan tot een goudbruin mengsel
Voeg ook de tomatenpuree en een snuf zout en peper toe
Kook zo’n 7 minuten en voeg vervolgens zowel de gedroogde champignons als de geroosterde champignons toe en roer goed
Voeg nu de groentebouillon en 350 ml van het vocht van de gedroogde paddenstoelen toe en laat inkoken tot het mengsel een vastere textuur krijgt
Meng ondertussen de geraspte kazen met de gehakte kruiden in een kom en zet apart
Voeg tenslotte 80 ml de slagroom toe aan de koekenpan en laat nog 2 minuten pruttelen
Zet het vuur uit
Nu is het tijd om te gaan stapelen
Begin met 1/5 van de saus, gevolgd door de lasagnevellen en dan 1/5 van het kaasmengsel
Herhaal dit proces tot je ovenschaal vol is en zorg dat je eindigt met een laag kaas
Druppel tot slot een eetlepel room en een eetlepel olijfolie over de lasagne
Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de randen bruin kleuren
Haal uit de oven en werk af met de resterende room, een scheutje olijfolie en de verse peterselie