Kook 200 ml wijn in ca. 10 min. in tot 2 el. Klop van het vuur met een garde de blokjes boter er 1 voor 1 door. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot gebruik in de thermoskan.2. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verhit 3 el olie in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de rest van de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snijd de kruiden fijn en meng door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.3. Verdeel ondertussen de zalm in 4 porties en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Bak ca. 12 min. in de oven.4. Verdeel de zalm over 4 borden en schenk de saus erover. Serveer met de risotto. Lekker met haricots verts of groente voor bij vis (schaal 400 g)