Cakeboss Sponge Cake

Cakeboss Sponge Cake

Gang koek en taarten

Ingrediënten
  

  • 4 stuks eieren
  • 400 gram suiker
  • 5 ml vanille aroma
  • 235 ml melk
  • 60 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Klop de eieren luchtig in 4 minuten
  • Voeg de suiker toe en klopt nog 4-5 minuten. Meng het vanille aroma met het mengsel
  • Zeef in een aparte kom de droge ingredienten, voeg toe aan het eieremengsel en meng het kort op lage snelheid
  • Verwarm in een steelpan de melk met de boter, tot de boter gesmolten is. Voeg bij het beslag, klop het kort op lage snelheid
  • Vet twee ronde taartpannen (2o cm) in en verdeel het beslag
  • Bak op 160 graden tot het midden opveert als hij voorzihctig ingedrukt wordt. Laat buiten de oven 10 minuten afkoelen voordat de vorm verwijderd wordt
  • Hint: cakes zijn goed als je ze begint te ruimken