Chocoladetruffels (20 st)

 

Chocoladetruffels (20 st)

Gang koek en taarten, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 225 gram melkchocolade
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 el rum of cognac
  • 2 stuks eierdooiers
  • 3 el cacao
  • 25 gram koude boter in stukjes

Instructies
 

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt deze met de slagroom au bain-marie in een vuurvaste kom boven een pan met een bodempje kokend water
  • Neem de gesmolten chocolade van het vuur, laat even afkoelen en roer met een garde een voor een de eierdooiers erdoor
  • Verdeel de boter in stukjes en roer ze met de vanillesuiker en rum door het chocolademengsel. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
  • Schep kleine bergjes uit het mengsel en rol ze door de cacaopoeder
  • Op een droge koele plek (niet in de koelkast) zijn de truffels 3 dagen houdbaar