Fudge-Brownies
Fudge-Brownies
Ingrediënten
- 250 gram roomboter
- 8 eetlepels ruime eetlepels cacao
- 5 stuks eieren
- 1/2 theelepel zout
- 500 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram bloem
Instructies
- Smelt de boter au bain marie. Voeg de cacao toe en roer tot er geen klontjes meer zijn. Haal het mengsel van het vuur en laat even afkoelen.
- Klop de eieren, met het zout, in de keukenmachine totdat ze beginnen te schuimen. Mix daarna geleidelijk de suiker erdoor tot er een romig beslag ontstaat. Voeg het cacaomengsel toe.
- De luie kok gooit ook de bloem in de machine, maar voor een goed resultaat dient het meel eerst gezeefd en vervolgens handmatig door het beslag omgeschept te worden.
- Gebruik een ovenschaal van 23 x 30 cm voor vrij dikke brownies. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal de cake warm, en nog enigszins vochtig, uit de oven en snijd er brownies van.
- Variatie: Voeg aan het beslag walnoten of, nog subtieler, pecannoten toe.