Fudge-Brownies

 

Fudge-Brownies

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter
  • 8 eetlepels ruime eetlepels cacao
  • 5 stuks eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 500 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram bloem

Instructies
 

  • Smelt de boter au bain marie. Voeg de cacao toe en roer tot er geen klontjes meer zijn. Haal het mengsel van het vuur en laat even afkoelen.
  • Klop de eieren, met het zout, in de keukenmachine totdat ze beginnen te schuimen. Mix daarna geleidelijk de suiker erdoor tot er een romig beslag ontstaat. Voeg het cacaomengsel toe.
  • De luie kok gooit ook de bloem in de machine, maar voor een goed resultaat dient het meel eerst gezeefd en vervolgens handmatig door het beslag omgeschept te worden.
  • Gebruik een ovenschaal van 23 x 30 cm voor vrij dikke brownies. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal de cake warm, en nog enigszins vochtig, uit de oven en snijd er brownies van.
  • Variatie: Voeg aan het beslag walnoten of, nog subtieler, pecannoten toe.