Rum hazelnootcake

 

Rum hazelnootcake

Gang koek en taarten, Tussendoortje

Ingrediënten
  

caké

  • 500 gram geroosterde hazelnoten
  • 100 gram biscuits
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 stuks schil van een citroen geraspt
  • 8 stuks grote eieren
  • 0,5 tl wijnsteenzuur
  • 200 gram suiker
  • 135 gram boter, gesmolten
  • 100 gram geroosterde hazelnoten grof gehakt

siroop

  • 200 gram suiker
  • 125 ml water
  • 80 ml bruine rum

Instructies
 

  • Meng in de keukenmachine de hazelnoten en de biscuit tot ze fijngemalen zijn. Voeg het bakpoeder en geraspte citroenschil toe
  • Splits de eieren, klop de eiwitten met de wijnsteenzuur stijf. Klop verder en voeg 1 voor 1, 4 eetlepels suiker toe. Als de suiker is opgenomen moeten de eiwitten stijf en glanzend zijn
  • Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de suiker tot het mengsel dik en bleek van kleur is
  • Spatel het notenmengsel door de eidooiers voeg de gesmolten boter toe en roer om alles te mengen
  • Giet het cakebeslag op de eiwitten en spatel het voorzichtig door elkaar
  • Schep het cakebeslag in een vorm van 20 bij 30 cm, strooi de gehakte hazelnoten er overheen. En bak de cake 40 minuten bij 180 °C. Totdat het midden stevig aanvoelt
  • Maak ondertussen de siroop. Breng de suiker en het water aan de kook, laat 5 minuten doorkoken, voeg de rum toe. Laat nog eens 3 minuten koken. Laat de siroop afkoelen
  • Giet de warme siroop over de gare cake, laat de cake afkoelen en snijd deze vervolgens in ruiten