Rum hazelnootcake
Rum hazelnootcake
Ingrediënten
caké
- 500 gram geroosterde hazelnoten
- 100 gram biscuits
- 2 tl bakpoeder
- 1 stuks schil van een citroen geraspt
- 8 stuks grote eieren
- 0,5 tl wijnsteenzuur
- 200 gram suiker
- 135 gram boter, gesmolten
- 100 gram geroosterde hazelnoten grof gehakt
siroop
- 200 gram suiker
- 125 ml water
- 80 ml bruine rum
Instructies
- Meng in de keukenmachine de hazelnoten en de biscuit tot ze fijngemalen zijn. Voeg het bakpoeder en geraspte citroenschil toe
- Splits de eieren, klop de eiwitten met de wijnsteenzuur stijf. Klop verder en voeg 1 voor 1, 4 eetlepels suiker toe. Als de suiker is opgenomen moeten de eiwitten stijf en glanzend zijn
- Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de suiker tot het mengsel dik en bleek van kleur is
- Spatel het notenmengsel door de eidooiers voeg de gesmolten boter toe en roer om alles te mengen
- Giet het cakebeslag op de eiwitten en spatel het voorzichtig door elkaar
- Schep het cakebeslag in een vorm van 20 bij 30 cm, strooi de gehakte hazelnoten er overheen. En bak de cake 40 minuten bij 180 °C. Totdat het midden stevig aanvoelt
- Maak ondertussen de siroop. Breng de suiker en het water aan de kook, laat 5 minuten doorkoken, voeg de rum toe. Laat nog eens 3 minuten koken. Laat de siroop afkoelen
- Giet de warme siroop over de gare cake, laat de cake afkoelen en snijd deze vervolgens in ruiten