Appel crumble met kaneelijs

Appel crumble met kaneelijs

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 100 gram bloem gezeefd
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram suiker
  • 1 kg friszoete appel
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 95 gram hazelnoten bakje
  • 2 el poedersuiker
  • 8 bollen vanilleroomijs

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kneed met de hand of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de bloem, boter en ⅔ van de suiker
  • Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels boven de ingevette ovenschaal in blokjes. Strooi er de rest van de suiker en kaneel over. Schep om. Verkruimel het deeg en strooi met de grof gehakte noten over de appel
  • Bak de crumble in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker. Schep de appel-notencrumble aan tafel op de borden en schep er een bol kaneelijs bij