Appelkwak
Appelkwak
Ingredients
Plaatkoekdeeg
- 250 gram havermout
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram witte basterdsuiker
- 250 graam roomboter
- 1 stuks klein ei
- 1 mespunt zou
Plaatkoekvulling
- 5 stuks fris zure appels
- 2 tl kaneel
- 2 el suiker
- 1 el citroensap
- 1 zakje studentenhaver
Instructions
- De boter smelten, de rest van de ingredienten van het deeg door elkaar doen en bij de boter voegen
- Vervolgens de massa uitstorten op de bakplaat (bakpapier eronder); het is een beetje een geplak maar met een achterkant van een lepel krijg je het goed egaal op de plaat.
- De appels schillen en raspen en mengen met suiker met kaneel
- De rozijnen en de nootjes er over heen strooien
- Bakken in het midden van de oven 160°c, 55 minuten lang. (beslist niet langer want dan is het net beton)(hete lucht oven ongeveer 145-150 c)
- Na het bakken bestrijken met gesmolten jam of marmelade.