Cakerol met aardbeiencreme

Cakerol met aardbeiencreme

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 4 stuks eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 el limonadesiroop, aardbeien
  • 100 gram bloem, gezeefd
  • 250 gram aardbeien
  • 250 gram mascarpone
  • 2 el honing
  • Poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Splits de eieren
  • Klop het eigeel schuimig met de suiker en de limonadesiroop
  • Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout
  • Roer de bloem door het eigeelmengsel en spatel voorzichtig het eiwit erdoor
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een 2-3 cm dikke plak van het beslag
  • Bak in 15 minuten midden in de oven goudbruin
  • Laat de cake na het bakken minstens 1 uur goed afkoelen
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd eventueel de witte harde kernen eruit
  • Pureer de helft van de aardbeien met de staafmixer of in de keukenmachine en schep dit door de mascarpone
  • Schep daarna de honing erdoor
  • Bestrijk de plak cake met het mascarponemengsel, verdeel de rest van de aardbeien erover (snijd de grote aardbeien in stukken)
  • Rol het gebak voorzichtig op
  • Bestrooi de cakerol vlak voor het serveren ruim met poedersuiker