Chocoladetaart

Chocoladetaart

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 2 stuks eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 tablet pure chocolade 72% cacao
  • 100 gram roomboter
  • cacao
  • Slagroom

Instructies
 

  • De eieren scheiden. De 2 eierdooiers in een schaal. Het eiwit in een andere schaal, de chocolade au bain marie zachtjes laten smelten, de roomboter laten smelten (niet bruin laten worden)
  • Bij het eigeel toevoegen, de suiker, de gesmolten roomboter, en de gesmolten chocolade, dit allemaal goed door elkaar roeren. Het eiwit van de 2 eieren goed opkloppen tot het aan de vork (of klopper blijft hangen)
  • Het eiwit heel voorzichtig door het andere mengsel met de chocolade enz. roeren
  • Nu in het kleinste (ronde) bakblikje (van de Hema) vetvrij papier op de bodem leggen. Het papier en de zijkant met boter insmeren. De hete luchtoven op 150 °C (gewone oven op 160) 40 minuten in de oven
  • In het bakblikje laten afkoelen. Na afkoelen op bord overbrengen en ruim bestrooien met cacao poeder. Als garnering in het midden 2 blaadjes basilicum of munt of iets dergelijks neerleggen en garneren met vers geklopte slagroom