Chocoladeterinne in drie lagen

Chocoladeterinne in drie lagen

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 6 stuks eierdooiers
  • 115 gram basterdsuiker
  • 1 tl maïzena
  • 450 ml halfvolle melk
  • 150 ml slagroom
  • 115 gram pure chocolade, in stukken gebroken
  • 115 gram melkchocolade, in stukken gebroken
  • 115 gram witte chocolade, in stukken gebroken
  • 0,5 tl natuurlijke vanille-essence

Instructies
 

  • Klop in een kom de eierdooiers, maïzena en suiker dik en schuimig
  • Breng de melk in een steelpan met dikke bodem aan de kook en giet hem geleidelijk en al roerend bij het dooier mengsel. Doe het mengsel weer in de pan en laat het al roerend zachtjes koken tot het bindt en smeuïg is
  • Verdeel de custard over drie gelijke kommen. Doe de pure chocolade in de eerste kom, de melkchocolade in de tweede kom en de witte chocolade met de essence in de derde
  • Smelt al roerend met verschillende lepels de chocolade. Laat hem afkoelen
  • Bekleed een terrine of broodvorm van 25 x 7,5 x 7,5 cm met plasticfolie

Met de hand

  • Klop de room halfstijf, verdeel hem over de kommen en schep hem door de custard. Giet elke smaak in een aparte diepvriesbak en zet het ijs 3-4 uur in de vriezer of tot het stevig is. Klop met een vork of mixer tot het smeuïg is

Met de ijsmachine

  • Doe in elke kom een derde van de room en laat het melkchocolade mengsel draaien tot het dik is. Zet de andere kommen in de koelkast

Met de hand

  • Schep het melkchocolade-ijs in de terrine, strijk de bovenkant glad en zet het in de vriezer tot het stevig is. Schep het witte chocolade-ijs erop en herhaal het proces. Doe hetzelfde met het pure chocolade-ijs, zorg ervoor dat de bovenkant glad is

Met de ijsmachine

  • Laat het melk chocolade-ijs draaien tot het dik en smeuïg is en schop het in de terrine. Strijk de bovenkant glad en zet het ijs in de vriezer. Doe hetzelfde met het witte en pure chocolade-ijs
  • Dek de terrine af met plasticfolie en zet het ijs een nacht in de vriezer. Haal voor het serveren de folie eraf en stort de terrine op een bord. Trek de resterende folie eraf en serveer het ijs in plakken