Chocoladeterrine

 

Chocoladeterrine

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 6 stuks bitterkoekjes
  • 3 el sinaasappellikeur
  • 200 gram pure chocolade
  • 250 gram mascarpone
  • 3 stuks sinaasappels
  • 15 gram suiker
  • 8 stuks chocolade sticks

Instructies
 

  • De bitterkoekjes klein maken en besprenkelen met 2 eetlepel likeur. 5 minuten laten staan
  • Chocolade au bain marie laten smelten. De kom met gesmolten chocolade uit het hete water halen. Mascarpone er door roeren. De bitterkoekjes er door scheppen. Alles overdoen in een schaal / botervloot en deze afdekken met folie. Daarna in de koelkast zetten en in ca 2 uur op laten stijven
  • In tussen 1 sinaasappel onder koud water goed schoonboenen. Van de helft van de schil met een citroentrekker sliertjes trekken. En tot gebruik in een bakje met koud water leggen. 2 sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees. Met een scherp mes partjes tussen vliesjes uitsnijden. Het sap opvangen. Andere sinaasappel uitpersen
  • In een pannetje sinaasappelsap met suiker en de rest van de likeur aan de kook brengen en ca 1/2 minuut laten koken. Sinaasappelsliertjes er door roeren
  • Laten afkoelen Sinaasappelsaus over 6 bordjes verdelen. De terrine uit de vorm halen en in gelijke plakken snijden. Garneren met partjes sinaasappel, sliertjes en chocoladesticks