Clementinetiramisu

Clementinetiramisu

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 6 stuks mandarijnen (clementines) of nog beter blikmandarijnen
  • 2 el eetlepels mandarijnen- of sinaasappellikeur 
  • 175 gram cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
  • 500 gram vanillekwark
  • 1 el cacaopoeder

Instructies
 

  • 4 mandarijnen pellen en in partjes verdelen
  • Andere 2 mandarijnen uitpersen
  • Likeur door sap roeren. Amandelkoekjes een voor een in mandarijnen sap dopen
  • Helft van koekjes op bodem van vier hoge, wijde glazen leggen
  • Rest van sap erover sprenkelen
  • Helft van mandarijnen partjes op koekjes leggen en helft van kwark erover verdelen
  • Hierop weer laag koekjes en laag partjes leggen
  • Afdekken met rest van kwark. In koelkast tiramisu in minstens 1 uur op smaak laten komen
  • Glazen kort voor serveren uit koelkast nemen en (met behulp van zeefje) bestuiven met cacaopoeder