Crème brûlée

Crème brûlée

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 8 stuk ei-dooiers
  • 6 tl kristalsuiker
  • 2 kopjes dikke room
  • 1 tl puur vanille extract

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Klop in een grote kom de eierdooiers en suiker totdat de suiker is opgelost er een dik mengsel ontstaat
  • Voeg de room, het vanille extract toe en blijft kloppen totdat het allemaal goed door elkaar is gemengd
  • Verdeel het mengsel over 6 soufflé vormpjes of kleine ovenvaste schaaltjes
  • Zet de vormpjes vervolgens in een ovenvaste schaal met water en plaatst dit in de oven
  • Bak het circa 50-60 minuten in de oven en laat de vormpjes in de bak met water geleidelijk afkoelen
  • Haal de vormpjes uit het water en laat ze tenminste twee uur (maximaal twee dagen) in de koelkast koud worden
  • Strooi vlak voor het serveren een theelepel kristalsuiker over elk puddinkje laat met een brander of onder de grill de suiker caramelliseren
  • Laat ze nog even iets afkoelen voor het opdienen