Frambozenparfait
Frambozenparfait
Ingrediënten
- 4 stuks eieren, gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
- 100 gram suiker
- 1 stuks vanillestokje
- 2 el wodka
- 250 gram aardbeien, in grove stukken
- 500 gram frambozen, (diepvries)
- 500 ml slagroom, stijf geslagen
Instructies
- Breng een pan water aan de kook
- Hang hierboven een metalen kom of pan die het kokende water net niet raakt
- Klop hierin de eidooiers met de suiker tot het mengsel stolt
- Laat het even afkoelen
- Schep de slagroom en het eidooiermengsel door elkaar
- Spatel de frambozen erdoor. Schep de frambozenparfait in het cakeblik
- Laat een nacht in de vriezer opstijven
- Snijd het vanillestokje met een scherp mes doormidden
- Verwijder de vanillezaadjes met de punt van een mes, schep ze om met de aardbeien en de wodka en marineer ze een nacht
- Serveer de frambozenparfait in plakjes met de gemarineerde aardbeien
Notities
Breng een pan water aan de kook. Hang hierboven een metalen kom of pan die het kokende water net niet raakt. Klop hierin de eidooiers met de suiker tot het mengsel stolt. Laat het even afkoelen. Schep de slagroom en het eidooiermengsel door elkaar. Spatel de frambozen erdoor. Schep de frambozenparfait in het cakeblik. Laat een nacht in de vriezer opstijven. Snijd het vanillestokje met een scherp mes doormidden. Verwijder de vanillezaadjes met de punt van een mes, schep ze om met de aardbeien en de wodka en marineer ze een nacht. Serveer de frambozenparfait in plakjes met de gemarineerde aardbeien.