Glutenvrije brownies
150
Glutenvrije brownies
Ingrediënten
voor de brownies
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram pecannoten
- 220 gram gram boter + extra om in te vetten
- 6 stuks eieren
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 210 gram pure chocolade (callets of grof gehakt)
- 2 gram zout
- 13 gram bakpoeder
- 240 gram amandelmeel
- 50 ml amaretto of 43 ook lekker
voor de ganache
- 225 ml slagroom
- 150 gram pure chocolade (callets of grof gehakt)
- gram boter, op kamertemperatuur
voor garenering
- 20 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
Instructies
Noten roosteren
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en doe de pecannoten in een hittebestendige schaal. Rooster de noten in ongeveer 15 minuten bruin. Haal de pecannoten er na ongeveer 7 minuten uit, anders worden ze bitter
Ganache
- Hak de chocolade en doe de stukjes in een kom. Breng in een steelpan de slagroom aan de kook en giet hem op de chocolade. Voeg de boter toe en roer tot een egale massa. Laat afkoelen
Browniebeslag
- Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verhoog de oventemperatuur naar 175 °C als alle noten eruit zijn gehaald. Klop de eieren met een handmixer tot ze luchtig en lichtgeel zijn. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop het beslag nog zo’n 5 minuten op hoge snelheid; het eierbeslag moet bijna wit van kleur zijn.Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de chocolade toe aan de boter en roer tot alle chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur, voeg het zout toe en spatel eenvijfde van de eiermassa voorzichtig door het chocolade-botermengsel. Schenk daarna het chocolademengsel in de kom met het eierenmengsel en spatel alles door elkaar. Zeef het bakpoeder boven de kom. Hou een handje van de hazelnoten over en voeg de rest van de hazelnoten, pecannoten, het amandelmeel en de amaretto toe. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Laat minimaal 20 minuten in de vorm afkoelen.GarneringHak de overgehouden hazelnoten grof. Smeer de ganache over de brownies en garneer met de hazelnoten