Macarons de Paris
Macarons de Paris
Ingrediënten
- 100 gram fijn gemalen amandelen
- 175 gram poedersuiker
- 17,5 gram cacaopoeder
- 70 gram eiwit - bij kamertemperatuur (van twee eieren)
Instructies
Bereiding koekjes
- Blend gemalen amandelen, cacaopoeder en bloemsuiker in een keukenmachine tot stof
- Klop de eiwitten stijf
- Schep de droge ingrediënten voorzichtig door het eiwit.Mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond
- Spuit in kleine rondjes op bakpapier
- Laat ze minimaal 1 uur drogen
- Bak ze in voorverwarmde oven op 180 °C, 10 tot 12 minuten
- Leg ze op een rek af te koelen.Besmeer ze met een ganache
Bereiding ganache
- Kook de room in een steelpan met zware bodem
- Roer de boter totdat het zacht en romig is
- Roer de room door de chocolade
- Laat het mengsel een minuut of twee afkoelen en voeg dan de boter toe
- Wanneer de boter is volledig opgenomen, moet de ganache glad en glanzend zijn
- Als de ganache afgekoeld is kun je hem opkloppen met de mixer