Macarons de Paris

Macarons de Paris

Gang Nagerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 100 gram fijn gemalen amandelen
  • 175 gram poedersuiker
  • 17,5 gram cacaopoeder
  • 70 gram eiwit - bij kamertemperatuur (van twee eieren)

Instructies
 

Bereiding koekjes

  • Blend gemalen amandelen, cacaopoeder en bloemsuiker in een keukenmachine tot stof
  • Klop de eiwitten stijf
  • Schep de droge ingrediënten voorzichtig door het eiwit.Mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond
  • Spuit in kleine rondjes op bakpapier
  • Laat ze minimaal 1 uur drogen
  • Bak ze in voorverwarmde oven op 180 °C, 10 tot 12 minuten
  • Leg ze op een rek af te koelen.Besmeer ze met een ganache

Bereiding ganache

  • Kook de room in een steelpan met zware bodem
  • Roer de boter totdat het zacht en romig is
  • Roer de room door de chocolade
  • Laat het mengsel een minuut of twee afkoelen en voeg dan de boter toe
  • Wanneer de boter is volledig opgenomen, moet de ganache glad en glanzend zijn
  • Als de ganache afgekoeld is kun je hem opkloppen met de mixer