Mango terrine met kokosgelei

Mango terrine met kokosgelei

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 1 stuks limoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 75 gram suiker
  • 5 el grand marnier
  • 2 stuks mango’s
  • 3 el heel fijngehakte verse munt
  • 250 gram aardbeien

Instructies
 

  • Week de blaadjes gelatine ca 5 minuten in ruim koud water
  • Boen de limoen schoon en rasp de groene schil er dun af. Hak de schik heel fijn. Pers de limoen uit
  • Breng in een pan de kokosmelk met de suiker, de helft van limoenschil en 1 eetlepel limoensap aan de kook. Los de suiker al roerend op. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerend op in de hete kokosmelk.R oer ook de grand marnier erdoor. Zet de pan in een bak met koud water en de laat de kokosmelk onder af en toe roeren in circa 20 minuten lobbig worden
  • Schil intussen de mango’s en snijd ze in mooie plakken van de pit
  • Breng in een pan een laag water aan de kook, leg de plakken mango erin. Draai het vuur laag en laat ze zo 2 minuten liggen. Doe de plakken mango over in een vergiet en laat ze uitlekken en afkoelen
  • Bekleed een cakevorm (inhoud circa 1 liter) met huishoudfolie, trek de folie goed glad. Schenk een dun laagje kokosgelei op de bodem. Bedek de gelei met mangoplakjes en strooi er verse munt over. Herhaal deze volgorde tot de gelei, de mango en de munt op zijn. De laatste laag moet uit koksgelei bestaan. Laat de terrine losjes afgedekt met huishoudfolie, in de koelkast in 3 à 4 uur opstijven
  • Veeg de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren. Stort de terrine op een platte schaal en verwijder de folie. Snijd de terrine in plakken. Leg op elk bord 2 plakken mango terrine en garneer met de aardbeien