Panna cotta met aardbei

Panna cotta met aardbei

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 gram aardbeien
  • 1 el poedersuiker

Instructies
 

  • Gelatine ca 5 minuten weken in ruim koud water
  • Intussen in pan slagroom aan de kook brengen
  • Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen
  • Tot kamertemperatuur af laten afkoelen
  • Vormpjes dun invetten met olie. Panna Cotta (=gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven
  • Aardbeien schoonmaken, 6 aardbeien achter houden. In lage kom rest van de aardbeien grof prakken
  • Poedersuiker erdoor roeren
  • Op elke vormpje bordje, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden
  • Aardbeienpuree eromheen scheppen
  • Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren