Ricottacrème taart

Ricottacrème taart

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 200 ml vers sap sinaasappel/aardbei (koeling)
  • 20 stuks lange vingers
  • 3 stuks eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 250 gram ricotta
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram aardbeien
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Instructies
 

  • Vet de rand van de springvorm dun in met olijfolie
  • Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water
  • Schenk 150 ml van het sap in een diep bord en doop er de lange vingers in
  • Bekleed de hele bodem van de vorm met de lange vingers
  • Mix in een kom de eidooiers en de suiker tot een dikke crème. Klop de ricotta erdoor, met de mixer op de laagste stand
  • Klop in een andere kom de slagroom lobbig en spatel hem in 2-3 porties door het ricottamengsel
  • Verwarm het resterende sap op laag vuur
  • Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes een voor een al roerend op in het warme sap
  • Roer het sap voorzichtig door het ricottamengsel en verdeel dit over de lange vingers
  • Strijk glad en laat in de koelkast minimaal 2-3 uur opstijven
  • Halveer de aardbeien en garneer de taart met de aardbeien en de geroosterde pijnboompitten