Scones met chocolade
2,5
Scones met chocolade
Ingrediënten
- 250 gram bloem (spoon & leveled)
- 2,5 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 0,5 tl zout
- 115 gram ongezouten bevroren boter
- 120 ml slagroom
- 2 el slagroom voor aflakken
- 200 gram lichte of bruine suiker
- 1 stuks groot ei
- 1,5 tl vanille extract
- 100 gram mini chocolade chips
Instructies
- Mix de bloem, bakpoeder, kaneel en zout samen in een grote kom
- Rasp de ingevroren boter met een rasp
- Voeg het toe aan het bloemmengsel en combineer met een deegsnijder, twee vorken of je vingers tot het mengsel samenkomt in kruimels ter grootte van een erwt. Plaats in de koelkast of vriezer terwijl je de natte ingrediënten door elkaar mengt
- Klop 1/2 kop zware room, bruine suiker, het ei en vanille-extract samen in een kleine kom. Besprenkel het bloemmengsel, voeg de chocoladeschilfers toe en meng tot alles vochtig lijkt
- Giet op het aanrecht en werk met bloemrijke handen het deeg zo goed mogelijk in een bal. Het deeg zal plakkerig zijn. Als het te plakkerig is, voeg dan wat meer bloem toe. Als het te droog lijkt, voeg dan nog 1-2 eetlepels slagroom toe
- Druk in een 8-inch schijf en snijd met een scherp mes of bankschraper in 8 wiggen
- Bestrijk de scones met de overgebleven slagroom en bestrooi ze voor extra knapperigheid met grove suiker. (U kunt dit voor of na het koelen doen in de volgende stap.)
- Leg scones op een bord of beklede bakplaat (als je koelkast ruimte heeft!) En zet minstens 15 minuten in de koelkast
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden)
- Bekleed een grote bakplaat met bakpapier of siliconen bakmat. Leg na het koelen de scones 2-3 centimeter uit elkaar op de voorbereide bakplaat
- Bak 22-25 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen en aan de bovenkant lichtbruin. Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je geniet
- Bestuif desgewenst met suiker van banketbakkers
- Overgebleven scones blijven 2 dagen goed op kamertemperatuur of 5 dagen in de koelkast