Torta al Cioccolato con Arancia

Torta al Cioccolato con Arancia

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

Taart

  • 80 gram fondantchocolade
  • 40 gram boter
  • 40 gram amandelpoeder
  • 40 gram poedersuiker
  • 2 el bananenlikeur
  • 2 stuks eierdooiers
  • 0,25 el bloem
  • 2 stuks eiwitten

Saus

  • 4 el water
  • 2 el suiker
  • 2 stuks sap van sinaassappel

Instructies
 

  • Verhit de oven op 200 graden C
  • Smelt de chocolade en boter in een vuurvaste kom boven zacht kokend water
  • Neem van het vuur en voeg al de overige Ingrediënten, behalve de eiwitten, toe
  • Meng ze goed
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze zachtjes door de chocolademassa
  • Vet 4 kleine (Ø 8 cm) hoge (6 cm) taartvormpjes in en vul ze voor twee derde met het beslag
  • Bak ze 20 minuten
  • Kook intussen water en suiker in tot de helft
  • Voeg het sinaasappelsap toe en kook weer tot de helft in
  • Zeef de saus en laat hem op ijs afkoelen
  • Giet de saus op een bord, plaats er een taartje op, leg de sinaasappelpartjes eromheen
  • Bestuif met poedersuiker
  • Lekker met een bolletje sinaasappel sorbetijs