Trifle

Snijd voor de crème het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe het bij de melk en de suiker. Roer het custardpoeder los met 2 eetlepel van de melk. Breng de melk aan de kook. Giet wat hete melk bij het custardpapje en giet dit weer al roerend terug bij de melk in de pan en laat het 2 minuten zachtjes koken. Blijf hierbij rustig roeren. Laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer hem nogmaals goed glad en spatel de slagroom erdoor.

Schep de cake om met de bitterkoekjes, het kaneelpoeder, de suiker en de drank.
Breng voor de compote het diepvriesfruit met de suiker en het citroensap aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Bind de compote met het aangemaakt aardappelzetmeel en bind hiermee het fruit tot jamdikte. Laat de compote afkoelen.

Afwerking
Vul de glazen om en om met lagen vanillecrème, cake, compote, slagroom en mandarijn. Let er tijdens het vullen op dat ook langs de rand duidelijke lagen ontstaan voor een extra mooi effect. Garneer de bovenkant met extra fruit, chocolaatjes, en poedersuiker.

Trifle

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

voor de vanillecrème

  • 500 ml halfvolle melk
  • 125 gram suiker
  • 1 stuks vanillestokje
  • 30 gram custardpoeder
  • 500 ml slagroom, geklopt

voor het cakemengsel

  • 0,5 stuks Oma’s cake, in blokjes
  • 75 gram bitterkoekjes, in blokjes
  • 1 stuks Geraspte schil van sinaasappel
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 0,5 el suiker
  • 1 scheutje ameretto

voor de compote

  • 500 gram gemengd rood diepvriesfruit
  • 100 gram suiker
  • 0,5 stuks sap van citroen
  • 1 tl aardappelzetmeel

voor de afwerking

  • 500 ml slagroom, geklopt
  • 1 blikje mandarijn partjes, uitgelekt
  • extra fruit
  • chocolaatjes

Instructies
 

  • Snijd voor de crème het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe het bij de melk en de suiker. Roer de custard poeder los met 2 eetlepel van de melk. Breng de melk aan de kook. Giet wat hete melk bij het custard papje en giet dit weer al roerend terug bij de melk in de pan en laat het 2 minuten zachtjes koken. Blijf hierbij rustig roeren. Laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer hem nogmaals goed glad en spatel de slagroom erdoor
  • Schep de cake om met de bitterkoekjes, het kaneelpoeder, de suiker en de drank
  • Breng voor de compote het diepvriesfruit met de suiker en het citroensap aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Bind de compote met het aangemaakt aardappelzetmeel en bind hiermee het fruit tot jam dikte. Laat de compote afkoelenAfwerking
  • Vul de glazen om en om met lagen vanillecrème, cake, compote, slagroom en mandarijn. Let er tijdens het vullen op dat ook langs de rand duidelijke lagen ontstaan voor een extra mooi effect. Garneer de bovenkant met extra fruit, chocolaatjes, en poedersuiker