True New York cheesecake

True New York cheesecake

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 120 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 druppel vanille extract
  • 1 stuks eigeel
  • 10 el zachte boter

Instructies
 

Maak eerst het deeg

  • Meng bloem, suiker, citroenschil en vanille in een grote kom.
  • Maak een holletje in het midden en voeg eigeel en boter toe
  • Meng tot een zacht deeg
  • Voeg, als het nodig is, een scheutje ijswater toe om het deeg goed te krijgen
  • Pak in gladfolie en leg 1 uur in de koelkast
  • Verhit de oven tot  200 °C
  • Beboter de bodem en zijkanten van een springvorm met een doorsnee van 18 cm
  • Rol het deeg op een bebloemde ondergrond tot 0,3 mm uit
  • Snijd een cirkel uit die op de bodem van de springvorm past
  • Druk in de bodem van de springvorm
  • Druk de rest van het deeg langs de rand in een gelijke rand, zorg ervoor dat de bodem en de randen elkaar goed raken
  • Bak 15 minuten tot het deeg aan de randen bruin begint te worden
  • Haal de springvorm uit de oven en laat het deeg in de springvorm afkoelen
  • Zet de oven nu op 125 °C
  • Klop de cream cheese zacht en klop er vervolgens de rest van Ingrediënten erdoor
  • Giet in de afgekoelde bodem
  • Bak 1 uur in de oven en zet de oven dan uit
  • Zet de deur op een kier en laat de cheesecake 15 minuten staan
  • Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen
  • Verwijder de springvorm en dek af met plastic en zet nog 1 uur in de koelkast voordat je de cheesecake aansnijdt