Vanille-peperhangop met seizoensfruit

Vanille-peperhangop met seizoensfruit

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 2 liter volle yoghurt
  • 2 stuks vanillestokjes
  • 8 stuks zwarte peperkorrels
  • suiker
  • 600 gram aardbeien
  • 1 stuks citroen
  • blaadjes verse munt
  • honing

Instructies
 

  • Maak de doek nat en leg hem in een zeef of vergiet. Zet de zeef of het vergiet op een kom of pan. Schenk de yoghurt in de doek en laat de yoghurt minimaal 6 uur uitlekken
  • Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap met een mespunt de merg eruit. Kneus de peperkorrels in de vijzel of hak ze fijn. Schraap met een lepel de uitgelekte yoghurt uit de doek en meng er in een kom de vanille en de peper met suiker naar smaak door
  • Maak het fruit schoon, halveer of snijd alles in kleine stukjes en schep het in een schaal door elkaar. Halveer de citroen en pers de helften boven het fruit uit. Schep het fruit met suiker naar smaak om en marineer in de koelkast, tot het moment waarop je het serveert
  • Schep de hangop in de glazen. Schep het fruit en wat van de marinade op de hangop. Garneer met een blaadje munt en druppel er wat honing over