Zomerfruitbrûlée

Zomerfruitbrûlée

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 400 gram divers rood fruit (bv. Aardbeien, frambozen, bramen en bessen)
  • 3 el vloeibare honing
  • 275 ml slagroom
  • 300 ml Griekse of Bulgaarse yogurt
  • 6 el rietsuiker

Instructies
 

  • Was het fruit en maak het schoon. Doe het fruit in een pan
  • Schenk de honing over het fruit en verwarm het fruit op een matig vuur circa 4 minuten. Zorg dat het fruit heel blijft. Verdeel het fruit met het sap over de bodem van een ovenschaal en laat het fruit afkoelen
  • Klop de slagroom stijf en spatel het door de yoghurt
  • Verdeel het yoghurtmengsel over het fruit
  • Dek de schaal af met vershoudfolie en zet de schaal circa 2 uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op de grill-stand
  • Bestrooi het dessert met rietsuiker
  • Laat het dessert net onder de grill in circa 5 minuten karamelliseren