Aspergesalade met appel en geitenkaas
Aspergesalade met appel en geitenkaas
Ingrediënten
- 75 gram rucola of
- 75 gram fijne bladsla
- 1 el roerbakolie
- 500 gram witte en groene asperges geschild, in stukken
- 8 plakken bacon
- 2 stuks appels geschild, in plakjes
- 2 stuks lente-/bosuitjes in smalle ringen
- 150 gram geitenkaas verkruimeld
- 1 el walnoot gepeld, gehakt
Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
Instructies
- Verdeel de rucola of sla over 4 borden
- Meng de ingrediënten voor de dressing
- Vet een grillpan in met de olie en rooster hierin de asperges rondom lichtbruin en beetgaar in ca. 5 minuten. Leg ze op de rucola
- Bak de bacon in de grillpan knapperig en leg de appel er even bij. Verdeel de bacon en de appel met de bosuitjes over de salade
- Giet de dressing erover en strooi de kaas en walnoten erop
Bereidingstip
- Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg
- Serveersuggestie: lekker met ciabatta brood
Wijnadvies
- Geweldig met een moderne, volle sauvignon blanc, bijvoorbeeld uit Australie; Zuid-Afrika of Zuid-Amerika