Avocado kipsalade

Avocado kipsalade

Gang Salade, vooraf

Ingrediënten
  

  • 0,5 stuks citroen
  • 1 stuks bosuitje
  • 100 ml griekse yoghurt
  • 1 el fijngehakte munt of peterselie
  • 4 stuks olijven zonder pit
  • 1 stuks avocado
  • 100 gram gerookte kip of kipfilet met kerrie vleeswaar
  • 50 gram veldsla

Instructies
 

  • Boen de citroen schoon en rasp de schil er dun af. Pers de citroen uit. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Roer in een kom de yoghurt met de geraspte citroenschil, 1eetlepel citroensap en de munt tot een dressing
  • Voeg zout en peper naar smaak toe
  • Hak de olijven fijn
  • Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit
  • Snijd het vruchtvlees en de gerookte kip in kleine blokjes. Schep in een andere kom de avocado, gerookte kip, olijven en de helft van de dressing door elkaar. Schep de salade in de avocadoschillen en zet ze op 2 borden. Schep de rest van de dressing erover. Verdeel de veldsla eromheen