Venkelsalade met sinaasappel
Venkelsalade met sinaasappel
Ingrediënten
- 2 venkelknolletjes
- 1 rode ui
- 2 sinaasappels
- peper uit de molen
- zout
- honing
- sap van 1 limoen
- olijfolie
- Bereiding
Instructies
- Maak de venkelknollen schoon (bewaar het groen) en snijd ze in flinterdunne plakken. Blancheer deze 2 minuten in kokend water. Gebruik hiervoor een stoommandje. Snij flinterdunne ringen van de rode ui, bedruppel die met wat limoensap en zet even apart
- Schil de sinaasappels dik zodat al het wit eraf is en snijd overdwars ook in flinterdunne plakjes
- Maak de dressing van de honing, zout, peper, olijfolie en limoensap
- Verdeel over vier bordjes de plakken sinaasappel, leg hierop de venkel en de rode uiringen. Druppel de dressing erover en eromheen en garneer met een takje venkelgroen