Basilicumsoep met kwarteleitjes
Basilicumsoep met kwarteleitjes
Ingrediënten
- 1 el boter
- 3 stuks lente uitjes in ringen
- 50 gram rijst
- 1 liter kippenbouillon van 2 tabletten
- 1 el citroensap
- 9 stuks kwarteleitjes 1 minuut gekookt
- 50 gram verse basilicum
- 250 ml slagroom
- zout
- peper
- nootmuskaat
Instructies
- Bak de uienringetjes zachtjes in de boter. Schep de rijst erdoor en de bouillon. Kook de rijst in 15 à 20 minuten zacht. Pureer met staafmixer tot licht gebonden soep. Pel en halveer de kwarteleitjes
- Pureer 3/4 van de basilicum met de slagroom. Snij de rest van de basilicum in reepjes. Verwarm de soep en roer de basilicumsaus erdoor voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de basilicum soep in 6 voorverwarmde borden. Leg de kwartelei helften met de dooier naar boven in de soep. Strooi de basilicumreepjes en wat nootmuskaat over de soep. Lekker met stokbrood