Gazpacho met garnalen
Gazpacho met garnalen
Ingrediënten
Ingredienten voor de soep
- 1,25 kg rijpe
- stevige kerstomaten
- 3 stuks zongedroogde tomaten in olie
- 4 el van de olie
- 1 snee stevig witbrood liefst zuurdesembrood zonder korst
- 1 stuks komkommer geschild
- 1 teen knoflook fijngehakt,
- 1 tl fijngesneden verse rode peper zonder zaadjes
- 1 el fijngehakte ui
- 4 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn of sherryazijn
- 1 tl suiker
- zout
- peper
Ingredienten voor het garnituur
- 100 gram gekookte garnalen
- 0,5 stuks avocado In blokjes gesneden en bedruppeld met citroensap fijngehakte koriander of bladpeterselie
- zelfgebakken croutons
Instructies
- Snijd de tomaten en gedroogde tomaten in stukken, verkruimel het brood en snijd de komkommer in blokken. Pureer alle ingrediënten voor de soep in twee gedeelten tot een gladde massa
- Wrijf eventueel door een zeef voor een gladder structuur. Koel de soep minstens 1 uur en breng zonodig op smaak met azijn, zout, peper en suiker
- Serveertips
- Garneer de soep met garnalen, avocado, groene kruiden en croutons. Geef er versgeroosterd, knapperig (zuurdesem) brood bij