Gazpacho met garnalen

 

Gazpacho met garnalen

Gang Soep, Tussendoortje

Ingrediënten
  

Ingredienten voor de soep

  • 1,25 kg rijpe
  • stevige kerstomaten
  • 3 stuks zongedroogde tomaten in olie
  • 4 el van de olie
  • 1 snee stevig witbrood liefst zuurdesembrood zonder korst
  • 1 stuks komkommer geschild
  • 1 teen knoflook fijngehakt,
  • 1 tl fijngesneden verse rode peper zonder zaadjes
  • 1 el fijngehakte ui
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn of sherryazijn
  • 1 tl suiker
  • zout
  • peper

Ingredienten voor het garnituur

  • 100 gram gekookte garnalen
  • 0,5 stuks avocado In blokjes gesneden en bedruppeld met citroensap fijngehakte koriander of bladpeterselie
  • zelfgebakken croutons

Instructies
 

  • Snijd de tomaten en gedroogde tomaten in stukken, verkruimel het brood en snijd de komkommer in blokken. Pureer alle ingrediënten voor de soep in twee gedeelten tot een gladde massa
  • Wrijf eventueel door een zeef voor een gladder structuur. Koel de soep minstens 1 uur en breng zonodig op smaak met azijn, zout, peper en suiker
  • Serveertips
  • Garneer de soep met garnalen, avocado, groene kruiden en croutons. Geef er versgeroosterd, knapperig (zuurdesem) brood bij